Home Transport WoonbotenMakelaarsChassisGevelbekledingFinanciering Over onsContact
Zoeken

 
Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en meld
u aan voor onze nieuwsbrief.

 
 
Inloggen | Registreren
 
U bent hier:   Home   /   Nieuws   /   RSP gaat voor toekomst met sandwichpanelen   
Share Share Share Share

RSP gaat voor toekomst met sandwichpanelen

2012-04-02 ZEEWOLDE - RSP Hout- & Chaletbouw is een samenwerkingsverband aangegaan met een producent van sandwichpanelen om een beter product in de markt te zetten. “Wij willen graag doorontwikkelen op het gebied van bouwen.”

RSP bouwde jarenlang chalets op traditionele wijze, tot in 2009 besloten werd om een tot dan onbekend concept te gaan toepassen in de chaletbouw: de constructie met sandwichpanelen. “De opbouw met sandwichpanelen kent veel voordelen, zoals een hoge constructiestijfheid, volledig verlijmde isolatie en snelle montage.”

De hoge constructiestijfheid is te vergelijken met een plank. “Een vlak liggende plank kan gebogen worden, maar staat deze rechtop, dan kan dat niet. Dit effect wordt bereikt met een sandwichpaneel. Voorwaarde is dat de platen die gebruikt worden voor de productie uit één stuk bestaan. Daarom worden er voor de productie van de sandwichpanelen speciale grote platen gebruikt.”

Het volledig vastlijmen van de isolatie in het persingsproces zorgt ervoor dat deze nooit in elkaar zakt. “Er ontstaan geen ruimtes waardoor warmte kan lekken. Want een warmtelek betekent vocht en dat is het laatste wat er in een wand, vloer of dak moet ophopen.”

Bouweisen
Een ander voordeel is de snelle montage van een pakket panelen in de fabriek. “Hierdoor kunnen we op korte termijn de productiecapaciteit verhogen zonder extra medewerkers in te zetten.”

Door het toepassen van verschillende isolatiematerialen en -diktes kan er worden voldaan aan bouweisen van de hoogste categorie. RSP heeft reeds gebouwd met panelen van 170 mm dik, voorzien van PIR-isolatie.

De levensduur van chalets wordt met deze bouwwijze vergroot. “Een levensduur van meer dan 50 jaar is geen utopie. Wij noemen dat daarom chalets met toekomst: zuinig en duurzaam.”

Door Jethro Schreuder van RSP ChaletbouwChaletje.com
Home
Chaletbouwers
Chaletdealers
Occasions
Kavels
Aanbiedingen
Transport
Woonboten
Makelaars
Gevelbekleding
Financiering
Over ons
Contact
Zoeken
Partners
www.kavels-nederland.nl
www.chalets-stacaravans.com
www.stacaravanstekoop.com
www.woonboot.eu
www.campings-international.com
Social Chaletje.com
Volg Chaletje.com op Facebook Volg Chaletje.com op Twitter Volg Chaletje.com op Hyves