Home Transport WoonbotenMakelaarsChassisGevelbekledingFinanciering Over onsContact
Zoeken

 
Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en meld
u aan voor onze nieuwsbrief.

 
 
Inloggen | Registreren
 
U bent hier:   Home   /   Nieuws   /   Nieuw chalet naar eigen inzicht op Bungalowpark Nieuw Boijl   
Share Share Share Share

Nieuw chalet naar eigen inzicht op Bungalowpark Nieuw Boijl

2012-05-31 BOIJL – Geen confectie maar maatwerk: bouwen naar eigen inzicht. Dat is de filosofie achter Bungalowpark Nieuw Boijl in Zuidoost-Friesland. ”Iemand koopt een stukje grond en zet daar op wat hij of zij graag wil.”

In het schilderachtige plaatsje Boijl ligt Bungalowpark Nieuw Boijl. Op het kleinschalige park staan nu veertien bungalows. Komende tijd kunnen er nog 26 chalets worden bijgebouwd. Dat zal gebeuren op kavels van 320 tot 570 vierkante meter. De prijs van een perceel van 450 m2 ligt rond de €33.000,-.

De koper verwerft bij aankoop dubbele vrijheid, zegt mede-eigenaar Jan Kraaij van Het Nije Veld BV in Ermelo, dat het project realiseert. ”In de eerste plaats een prachtige recreatiekavel op een plaats die rust ademt. En vervolgens mag hij daarop bouwen wat hij wil, uiteraard binnen de geldende ruime regelgeving. Geen projectontwikkelaar die iets dicteert.”

”Idealer kan niet”
Op een kavel van gemiddelde grootte mag een chalet van 70 m2 worden neergezet, exclusief een berging van nog eens 10 m2. Op de percelen van 450 m2 en meer geldt zelfs 80 en 10 m2 als bovengrens. In dat geval dient er een bouwvergunning te worden aangevraagd. ”Een maximale nokhoogte van 5 meter kan voor niemand een bezwaar zijn en qua indeling kan de koper helemaal z’n gang gaan. Idealer kan het niet.”

Wie een recreatiekavel koopt is –voor 150 euro per jaar– automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. De kosten van gas, water en licht worden op basis van verbruik verrekend. De huidige infrastructuur voldoet aan alle eisen, maar op dit moment wordt onderzoek gedaan naar vergroting van de elektrische capaciteit voor het hele park.

Rust en ruimte
Zuidoost-Friesland is een regio met volop rust en ruimte, weet Kraaij. ”Wandelen, fietsen en golfen: Nieuw Boijl is voor alles een prachtige uitvalsbasis. Ook voor een dagje stad in de directe omgeving.” Het bungalowpark ligt pal tegen het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De gemeente Weststellingerwerf –waar Boijl onder valt– heeft een fraai coulissenlandschap: veel kleine bosschages met mooie doorkijkjes.

De bezitter die zijn nieuwe chalet wil gaan verhuren kan daarvoor in zee gaan met het Welnesscentrum Het Friese Woud, aanpalend aan het bungalowpark. Kraaij: ”Aanbieden voor verhuur hoeft niet, maar het wellnesscentrum gaat arrangementen aanbieden waarin de nieuwe bungalows kunnen worden opgenomen.” Bijkomend voordeel: wie de bungalow aanmeldt voor recreatieve verhuur kan de BTW (19%) bij de fiscus terugvorderen.Chaletje.com
Home
Chaletbouwers
Chaletdealers
Occasions
Kavels
Aanbiedingen
Transport
Woonboten
Makelaars
Gevelbekleding
Financiering
Over ons
Contact
Zoeken
Partners
www.kavels-nederland.nl
www.chalets-stacaravans.com
www.stacaravanstekoop.com
www.woonboot.eu
www.campings-international.com
Social Chaletje.com
Volg Chaletje.com op Facebook Volg Chaletje.com op Twitter Volg Chaletje.com op Hyves