Home Transport WoonbotenMakelaarsChassisGevelbekledingFinanciering Over onsContact
Zoeken

 
Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en meld
u aan voor onze nieuwsbrief.

 
 
Inloggen | Registreren
 
U bent hier:   Home   /   Nieuws   /   Hoge plafonds in chalets en de energierekening   
Share Share Share Share

Hoge plafonds in chalets en de energierekening

2013-06-25 ZEEWOLDE – “Van hoge plafonds in een chalet fleurt een mens op. Het daglicht komt dieper binnen en je hebt meer ruimte om je heen. Daardoor wordt het comfort-gevoel verhoogd.” Dat vindt RSP Hout- & Chaletbouw BV in Zeewolde. Maar jagen deze hogere ruimten de energierekening niet omhoog?

Extra ruimte als gevolg van een hoger plafond moet natuurlijk ook verwarmd of gekoeld worden. “Dan is het logisch dat daar meer energie voor nodig is, maar deze kosten kunnen tot een minimum beperkt worden,” stelt RSP. “De extra ruimte kan namelijk gebruikt worden als een “opslag” voor warmte of kou. Je moet dan wel de ‘schil’ van het chalet goed controleren. Het moet zodanig goed geďsoleerd zijn dat er niets verloren gaat.”

Verder kan door de montage van een plafondventilator die zowel links- als rechtsom kan draaien de energieopslag gebruikt worden om de temperatuur gelijkmatig te houden. “Daarbij is het een groot voordeel dat hogere ruimten makkelijker koel gehouden kunnen worden,” aldus RSP.

Plaats thermostaat
De chaletbouwer uit Zeewolde heeft nog een tip. “Let goed op de plaats van de thermostaat van de verwarming. Vaak gaat er veel energie verloren doordat deze op een verkeerde plaats is ingebouwd. Daardoor kan bijvoorbeeld de ketel te vaak aanslaan. Hier kun je ook slim mee omgaan door te kiezen voor een draadloze thermostaat. Deze is later makkelijk te verplaatsen naar de meest ideale plaats.”

Als een en ander goed wordt aangepakt, hoeven hoge plafonds dus geen extra energie te kosten. “Voor de meeste mensen is het wel nuttig om zich hierbij goed te laten adviseren.”

Auteur: RSP Hout- & Chaletbouw BV in Zeewolde

RSP Hout- & Chaletbouw BV
www.rsp-chaletbouw.nlChaletje.com
Home
Chaletbouwers
Chaletdealers
Occasions
Kavels
Aanbiedingen
Transport
Woonboten
Makelaars
Gevelbekleding
Financiering
Over ons
Contact
Zoeken
Partners
www.kavels-nederland.nl
www.chalets-stacaravans.com
www.stacaravanstekoop.com
www.woonboot.eu
www.campings-international.com
Social Chaletje.com
Volg Chaletje.com op Facebook Volg Chaletje.com op Twitter Volg Chaletje.com op Hyves