Home Transport WoonbotenMakelaarsChassisGevelbekledingFinanciering Over onsContact
Zoeken

 
Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en meld
u aan voor onze nieuwsbrief.

 
 
Inloggen | Registreren
 
U bent hier:   Home   /   Nieuws   /   Grote drukte chaletreparateurs door vorstschade   
Share Share Share Share

Grote drukte chaletreparateurs door vorstschade

2012-02-22 De reparateurs van chalets en stacaravans draaien overuren in deze tijd. Door de vorst in de afgelopen maand zijn veel leidingen en cv-ketels kapot gevroren. Een dure grap, omdat veel verzekeringen vorstschade niet meer vergoeden. Volgens Erik-Jan Buitenhuis van Buitenhuis Recreatietechniek uit Lieren is in veel gevallen onwetendheid de oorzaak. "Vaak weten mensen niet dat ze met simpele dingen zoals het standaard dichtdraaien van de hoofdkraan bevriezing kunnen voorkomen."

Deze winter hadden veel chaleteigenaars te maken met vorstschade, met name in de extreem winterse periode eind januari, begin februari. Het ijs dat zich snel in de leidingen vormde zette uit en deed de leidingen barsten. Buitenhuis: "Dit jaar zien we meer schade door de lange en strenge vorst. De eerste klap komt nu, en de tweede bij het begin van het seizoen. Dan gaan mensen hun chalet of stacaravan gebruiken en ontdekken ze dat de cv-ketel kapot is."

De oorzaken voor het kapotvriezen van leidingen, radiatoren, pompen en cv-ketels zijn volgens Buitenhuis verschillend. "Soms zetten mensen de thermostaat te laag, maar soms ligt de oorzaak ook bij een chaletpark. Als daar een stroomstoring is, bijvoorbeeld 's nachts bij vorst, dan bevriezen de leidingen ook."

De grootste oorzaak is dat mensen er weinig van af weten. Buitenhuis: "Mensen moeten zich goed laten voorlichten over vorstschade. Zet bijvoorbeeld een slimme thermostaat in je chalet. Dan krijg je bericht als het koud wordt en kun je via je telefoon de thermostaat hoger zetten. Zet bij vorst altijd de thermostaat op 15 graden. En doe als het volgens de fabrikant toegestaan is antivries in de cv-ketel. Maar sowieso: hoofdkraan dicht als je vakantie voorbij is."

De afgelopen jaren komt vorstschade door de strengere winters vaak voor. Dat is een reden geweest voor veel verzekeraars om vorstschade niet meer te vergoeden. Reparaties voor een kapotte cv-ketel en leidingen kunnen meer dan tweeduizend euro kosten. Een dure aangelegenheid, die met een grondige voorlichting vermeden kan worden.Chaletje.com
Home
Chaletbouwers
Chaletdealers
Occasions
Kavels
Aanbiedingen
Transport
Woonboten
Makelaars
Gevelbekleding
Financiering
Over ons
Contact
Zoeken
Partners
www.kavels-nederland.nl
www.chalets-stacaravans.com
www.stacaravanstekoop.com
www.woonboot.eu
www.campings-international.com
Social Chaletje.com
Volg Chaletje.com op Facebook Volg Chaletje.com op Twitter Volg Chaletje.com op Hyves