Home Transport WoonbotenMakelaarsChassisGevelbekledingFinanciering Over onsContact
Zoeken

 
Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en meld
u aan voor onze nieuwsbrief.

 
 
Inloggen | Registreren
 
U bent hier:   Home   /   Nieuws   /   Chaletbouw op Recreatiebeurs Hardenberg   
Share Share Share Share

Chaletbouw op Recreatiebeurs Hardenberg

2011-11-11

De chaletwereld is in de afgelopen jaren sterk veranderd. De chalets zijn van stacaravans naar tweede huizen doorontwikkeld. De grootste vernieuwingen zijn op dit moment te zien op het gebied van het luxer maken van de chalets. Onder andere domotica komt op. Van afstand het koffiezetapparaat laten pruttelen, of de verwarming aanzetten, dat heeft de toekomst. Ook willen de chaletbouwers hun chalets nog beter geÔsoleerd en milieuzuiniger maken. Chaletje.com hield interviews met Donkervoort en Arcabo, om te zien wat de chaletwereld op dit moment biedt, en wat er in de toekomst nog aan zit te komen.

Anco Bosch van Arcabo komt binnenkort met grasdaken en zonnecollectoren op zijn chalets, om het energieverbruik nog verder terug te dringen. Ook Ad Donkervoort van Donkervoort Chaletbouw ziet ontwikkelingen op dat gebied. "Maar ook allerlei aansluitingen, internet, dataverkeer, audio en video keurig weggewerkt in de wand." Chalets worden dus als het aan de bouwers ligt zowel zuiniger als luxer. Donkervoort: "Alle eisen die wij aan een woning zouden kunnen stellen, zouden we ook kunnen gaan stellen aan de chaletbouw."

Een nieuw initiatief is bouwen met piepschuim. EPS, ofwel gehard piepschuim wordt gebruikt bij het project op Landgoed Erve Wolfkotte. Theo Brokelman is daar betrokken bij het bouwen van een bungalow met wanden van EPS. Voordeel voor geÔnteresseerden is volgens hem vooral dat de bungalow met een fundering op de grond staat. "En dan is het een woning, en dus onroerend goed. En dan kun je het financieren met bijvoorbeeld een hypotheek." Ook Brokelman ziet veel voordelen op het gebied van isolatie, maar geeft ook aan dat bouwen met EPS sneller gaat en dus goedkoper is dan op de reguliere manier bouwen.

Zie ook onze video voor de interviews.Chaletje.com
Home
Chaletbouwers
Chaletdealers
Occasions
Kavels
Aanbiedingen
Transport
Woonboten
Makelaars
Gevelbekleding
Financiering
Over ons
Contact
Zoeken
Partners
www.kavels-nederland.nl
www.chalets-stacaravans.com
www.stacaravanstekoop.com
www.woonboot.eu
www.campings-international.com
Social Chaletje.com
Volg Chaletje.com op Facebook Volg Chaletje.com op Twitter Volg Chaletje.com op Hyves